Thursday, July 12, 2012

Samsung 700T1A Win8A következő cikkben szeretném bemutatni a Samsung 700T1A-s prototípust, illetve a rajta található Windows 8 operációs rendszert. A tények mellett szeretném megmutatni, hogy milyen élményt is nyújt a Tablet és az új Windows együtt.

Ahogy már megszokhattuk, a gép egy kis dobozban érkezik, de a dobozban a Tablet mellett még igen sok kütyüt találunk. A gyártótól kapunk egy univerzális töltőt melynek dugója különböző országok szabványaihoz igazodik. Emelett találunk egy dokkolót, egy ,,okos" stylus-t, és egy bluetooth billentyüzetet.


Adatok:
Processzor: Intel Core i5-2467M 1,60 GHz
Chipset: 
Intel® HM65
Memória: 4GB (DDR3)
Háttértár: 64GB SSD
Kijelző: 
11.6" HD LED Display (1366 x 768), with Gorilla Glass & Wacom DigitizerA külső:

A gép bal oldalán találjuk az USB és HDMI portot. Az USB port egy kis kipattintható ,,ajtó" mögött kapott helyet, ez alatt találjuk az egyik jack bemenetet, ő egy mikrofon bemenet. Közvetlenül ez alatt található két gomb, ezekkel tudjuk hardveresen állítani a hangerőt, ezt követi a microHDMI kimenet és egy DC jack bemenet, ezen keresztül tudjuk tölteni.


BalrólFelülre elég kevés dolog került, itt találjuk a beépített mikrofonokat, illetve egy microSD kártyahelyet.
Felülről

A jobb oldalon két gomb kapott helyet, a felsővel egy sima power gombként funkcionál, az alsóval pedig le tudjuk tiltani (vagy épp lockolni)  az automatikus képernyőforgatást.
A gombok alatt található a beépített 3G modemhez tartozó SIM bemenet.
JobbrólA gép hátuljára került egy kamera, és itt történik a Tabletet hütő levegő kivezetése. A hőcserélést nem tudták passzívan megoldani, így belekerült egy kis ventillátor, ami sajnos tapasztalataink alapján elég nagy hangot kavar (nagyobb igénybevétel esetén hangosabb mint egy laptop).


Hátulról


A gép alján csak a dokkoló csatlakoztatásához szükséges csatlakozók találhatóak. A dokkolóban találunk még néhány olyan csatlakozót, melyek nem találhatóak meg a gépen, ilyen pl: ethernet csatlakozó, szabványos HDMI kimenet, de találunk még USB portot is.

Összességében külső ránézésre egy modern, átgondolt, és igényes gépet látunk. A design egyaránt alkalmas a fiatalok és az üzleti felhasználók igényeinek kielégítésére is. A dokkoló és billentyüzet segítségével, szinte egy asztali gépet varázsolhatunk tabletünkből.A belső:

A hátoldalon található két hangszóró biztosítja a sztereó hangzást, viszont ha igényesebbek vagyunk, szükségünk lesz külső hangszórókra, hiszen a kis méret miatt szinte alig (vagy egyáltalán nem) hallatszanak ki a mély hangok. A hangerő viszont teljesen megfelelő, 50% -os hangerőn már elég hangosan szólt.


A gépben egy mobil verziós, i5-ös processzort találunk, mely szinte tökéletesen haszonsítja az energiát, és igény esetén tökéletes sebességet biztosít, így nem okoz gondot, ha órákon keresztül szeretnénk akkumulátorról használni, de komolyabb programok fordításával is megbírkózik.


Az akkumulátor a gyártó szerint több mint 6 órás használatot bír, a mi tapasztalataink alapján ez kb. 4 óra, nyilván különböző használat mellett különböző eredményeket kapunk.


Hello Win8!

A géphez adják a Windows8-at, így nem kell bajlódnunk a telepítéssel, egy rejtett partición pedig tárolja a telepítő képet, így kihasználhatjuk a Win8 új funkcióját, melynek segítségével könnyen és gyorsan újratelepíthetjük a gépünket. Ennek hátránya, hogy csaknem 5-6 Gb-nyi helyet elfoglal a merevlemezen, ami egyébként sem nagy.Aki már próbálta a Win8-at asztali gépen, egérrel, az most érezni fogja, hogy bizony a Metro-s UI-t Tabletekre találták ki. Szinte minden alapvető funkció-t (programok bezárása, programok közti váltás stb.) kézmozdulatokkal tudunk elérni, sajnos nem találtunk semmilyen beépített tutorial-t ami bemutatná a felhasználóknak a lehetőségeiket, remélhetőleg a végleges verzióban már lesz ilyen, hiszen ezeket kitalálni szinte lehetetlen (sajnos sokszor eléggé logikátlan a megoldás ).


Aki már próbált Windows 8-at bizonyára találkozott azzal, hogy első belépésnél elkéri a rendszer az live címét, majd szépen leránt minden információt a gépre, msn-ről, facebook-ról. Természetesen ez az live cím elég sok beépített alkalmazáshoz szükséges, így ezt a lépést nem igazán kerülhetjük meg. A rengeteg beépített szolgáltatás között van pl: Videó kölcsönzés, zene és játékok vásárlása, és még nagyon sok minden.


A nagy kijelzőnek köszönhetően egész türhetően lehet gépelni, a default billentyüzet felépítése nem a legjobb, a speciális karaktereket eldugták,így a normál nézetben nem találhatóak meg a fel és le nyilak, illetve a tab sem, de ezen könnyen változtathatunk. 


A géphez járó stylus megkönnyíti a navigációt, mely ujjakkal szinte lehetetlen/nehéz lenne. A stylus-on található egy gomb, melynek segítségével a jobb kattintást ,,imitálhatjuk".


A Tablet ára 200-250 ezer forint köré tehető, valószínüleg később, mint a Windows Phone 7-es eknél, itt is bejön számtalan gyártó, és így majd lejjebb tolják az árakat. Mindenesetre, akinek sikerül egy ilyen kis gépet beszereznie biztosan jó hasznát fogja venni, hiszen egy Tablet méretben kapunk egy komolyabb laptopnyi teljesítményt.No comments:

Post a Comment