Sunday, July 22, 2012

PunkBuster Telepítés/Frissítés Linuxon (Debian)


Ez a cikk a kezdő játékszerver üzemeltetőknek szól. Szinte az összes játéknál elengedhetetlen, hogy a szerveren a legfrissebb PunkBuster fusson, ennek hiányában nagy mértékben csökkenhet a játékélmény, és csak fikázzák a klassz szerverünket. A PunkBuster telepítéséhez, és frissítéséhez szintén nincs szükség nagy Linux-os szakértelemre, a cikket végigkísérve sikeresen végrehajthatjátok.
Telepítés
Első lépésként hozzunk létre egy mappát, majd másoljuk be a pbsetup.run nevű fájlt, amelyet innen tudunk letölteni. A letöltött fájlt valahogy juttassuk el a szerverre (pl.: FTP).
mkdir /usr/local/games/pb
cd /usr/local/games/pb
Tegyük a letöltött fájlt futtathatóvá:
chmod +x pbsetup.run
Beállítás
A pbsetup.run indításával tudunk hozzáadni, törölni játékokat, illetve a szervereken frissíteni a PunkBustert, az -ag kapcsolóval válaszhatjuk ki a játék nevét (add-game), és az -apkapcsolóval az elérését (add-path). A játék neve legyen pl.: bf2 ( Battlefield 2), az elérése legyen: /usr/local/games/bf2.
./pbsetup.run -ag bf2 -ap /usr/local/games/bf2
Ezen sor ismétlésével adhatunk hozzá további játékokat is. A -u kapcsolóval  egyszerre frissíthetjük az összes szervert, a PunkBuster ezután elméletileg frissíti magát, gyakorlatilag nem biztos, ezért érdemes néha kiadni a parancsot, hogy mindenképpen frissüljön.
./pbsetup.run -u
További
A -l kapcsolóval kilistázhatjuk a telepített játékokat, és a verziókat.
./pbsetup.run -l

No comments:

Post a Comment