Friday, April 27, 2012

Több PHP verzió IIS-en

A következő cikkben bemutatom, hogy hogyan lehet kényelmesen több PHP verziót használni egy IIS szerveren. Feltételezzük, hogy az Olvasó rendelkezik egy már meglévő PHP telepítéssel, mely tökéletesen működik, ha mégsem, kérem kövesse az egyik előző cikket: LINK.

Első lépésként töltsük le a kívánt php verziókat, csomagoljuk ki őket, illetve töltsük le és telepítsük a PHP Manager for IIS nevű IIS addont. Ez egy egyszerű kis felület új PHP verzió hozzáadásához, vagy verzióváltáshoz és egyéb beállításokhoz . Telepítés után a site-okon belül a beállítások ikonjainál fogunk találkozni vele.

Ha rákattintunk, először láthatunk egy sárga hátteres feliratot, ahol különböző ajánlásokat tesz a PHP helyes beállítása érdekében, ezeket nem árt ha megfontoljuk, illetve kijavítjuk ( lehetőség van arra, hogy ő kijavítsa nekünk).

Új verziót a ,,Register new PHP version" linkre kattintva vehetünk fel, itt csak ki kell választanuk a kívánt PHP verzió fastcgi-s exe-jét. Mellette találjuk a verzió választót, illetve elérhetjük a phpinfo-t.

Ezen beállítások alatt nagyjából ezen analógia alapján be tudjuk állítani a (hiba) logolást, illetve PHP extension-öket tudunk hozzáadni, be -és kikapcsolni.

No comments:

Post a Comment